Jogurt Naturalny

- Opis
- Zapytaj o produkt
Opis
Jogurt Naturalny
Zawiera kultury bakterii:
Streptococcus thermophilus
Lactococcus bulgaricus
Wytwarzane przez bakterie substancje regulują pracę przewodu pokarmowego, poprawiają trawienie i wchłanianie, wzmacniają florę bakteryjną przewodu pokarmowego, co jest bardzo istotne dla osób starszych.
Przyrządzany z pełnego mleka zawiera substancje działające przeciwmiażdżycowo, przeciwnowotworowo i obniżające poziom cholesterolu.
Polecany:
- dla seniorów do regularnego przyjmowania ( na zmianę z jogurtem L+)
- w okresie rekonwalescencji
- w chorobach przewlekłych (na zmianę z jogurtem L+)
Zalety jogurtu naturalnego:
Zawiera bogactwo dobrze przyswajalnych składników odżywczych regenerujących organizm: witaminy m.i.n. A, C, witaminy z grupy B : B1, B2,B5 (kwas pantotenowy), B6, B12 , PP, kwas foliowy, witaminy D, E, H, K, łatwo przyswajalny wapń, żelazo i aminokwasy.
- Obecność żywych bakterii i wytworzonych przez nie substancji m.i.n. kwasu mlekowego sprzyja regeneracji prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, poprawia trawienie i przemianę materii.
- Reguluje pracę przewodu pokarmowego, zapobiegając biegunkom, zaparciom i wzdęciom.
- Działa przeciwgrzybiczno i zapobiega rozwojowi szkodliwych bakterii w jelitach.
- Obniża poziom cholesterolu.
- Wspomaga układ odpornościowy.
- Poprzez zwiększone przyswajanie wapnia i fosforu zapobiega osteoporozie.
- Zmniejsza objawy nietolerancji laktozy.
- Nie zawiera glutenu.
W wytworzonych dzięki naszym bakteriom produktach zawarte są żywe bakterie o udowodnionym zdrowotnym wpływie na organizm, jest ich dużo więcej niż w jakikolwiek kapsułkach probiotykowych i pakowanych produktach (w opakowaniu, ze względu na niekorzystne warunki, bakterie giną w ciągu dwóch dni).
Wytworzone w domu produkty nie podlegają obróbce przemysłowej, dlatego bakterie w nich zawarte są żywe i korzystnie działają na nasz organizm.
Są także bardzo wydajne, ponieważ np.jedna saszetka kultury bakteryjnej pozwala na wytworzenie wielu litrów jogurtu nawet przez pół roku.
Wspaniale smakują zarówno same jak i w połączeniu z owocami, płatkami zbożowymi i innymi dodatkami.
Wszystkie produkty nadają się do produkcji sera.
Wolne od: produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soji, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.
Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003
Masa netto: 4,9g +/-0,05g