Jesteś tutaj: Sklep Zioła Czaj z Himalajów HIMALAYA CHAI

Czaj z Himalajów HIMALAYA CHAI

Stan magazynowy:Stan magazynowy
Waga:0.09kg
Cena:
89.99PLN
Dodaj do koszyka
szt
  • Opis
  • Zapytaj o produkt

Opis

herbata sypana, do gotowania, 90g
AJURWEDYJSKA HERBATA KORZENNA

Medytacja, harmonia, spokój.

 Czaj z Himalajów to herbata o bardzo starej recepturze, w której uchwycono medytacyjną energię majestatycznych Himalajów. Koper włoski i ostry imbir nadają tej klasycznej herbacie intrygujący smak i bogaty aromat. Dodatek rozgrzewającego słodkiego cynamonu, anyżu i kolendry jeszcze bardziej podnosi jej walory smakowe. Rozkoszuj się indyjską tradycją, pijąc tę herbatę osłodzoną, z dodatkiem odrobiny mleka lub substytutu mleka.

Subtelne przesłanie tej herbaty to „równowaga i otwartość”.

Bulwiasty imbir należy do najpopularniejszych roślin przyprawowych na świecie. Jest uprawiany już od tysiącleci w upalnym tropikalnym słońcu Azji Wschodniej i nadaje wielu naszym herbatom owocowo-pikantny i aromatyczny korzenny smak.

Koper włoski należy do rodziny selerowatych i jest popularny na całym świecie ze względu na intensywny aromat. Pierwotnie pochodzi z regionu Morza Śródziemnego i swoim słodkim korzennym smakiem trochę przypomina anyż.

Cynamon należał do najdroższych przypraw na świecie i podobno był stosowany w Chinach jako przyprawa już 3 000 lat p.n.e. Cynamon, uzyskiwany z kory drzewa cynamonowego rosnącego w Azji Południowej, ma aromatyczny słodkawy smak i zawiera wartościowe oleje eteryczne.

Ta jednoroczna roślina, której owoc o słodkawych smaku już od tysiącleci ludzie bardzo wysoko cenią, rośnie w Azji oraz na południowy wschód od Morza Śródziemnego. Za dawnych czasów anyż składano bogom w ofierze, dzisiaj można go znaleźć w kuchni, w bożonarodzeniowych piekarniach oraz jako przepyszną przyprawę w wielu herbatach.

W Azji oraz na Bliskim Wschodzie prawie w każdej potrawie stosuje się kolendrę o lekko słodkim smaku, prawdopodobnie ze względu na jej wspaniały aromat, który przypomina korzenno-pikantną mieszankę cynamonu, gałki muszkatołowej i pomarańczy.

Lukrecja gładka, podstawowy surowiec lukrecji konfekcjonowanej, znana jest już od czasów starożytności. Jej słodycz jest 50 razy silniejsza niż cukru a jej smak jest łagodnie słodkawy i gorzkawo-cierpki.

Składniki: imbir*(37%), cynamon*, koper włoski*, anyż*, lukrecja*, kolendra*.

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

PL-EKO-04

Rolnictwo spoza UE

Przygotowanie: Zagotuj 1 litr wody. Dodaj 2 łyżeczki (2,4g) herbaty Czaj z Himalajów. Gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut. Odcedź. Dodaj podgrzane mleko i posłódź do smaku.

Zapytaj o produkt

Nasi klienci kupili także