Moringa (Moringa oleifera) – moringa olejodajna to gatunek drzewa tropikalnego, pochodzący z północno-zachodnich Indii i Pakistanu. Jest uważana za jedną z najbardziej pożywnych roślin na Ziemi. Często nazywana jest “cudownym drzewem”, gdyż każda jego część jest pożyteczna. Najwięcej swych dobroczynnych składników przechowuje w małych, zielonych liściach.
Moringa doskonale wpływa na podniesienie ogólnej kondycji organizmu.
Proszek Moringa zawiera ponad 90 składników odżywczych, w tym 40 silnych przeciwutleniaczy i około 20 rodzajów aminokwasów. Jest bogaty również w flawonoidy. Stanowi doskonałe źródło białka, witamin z grupy B, w tym tiaminy, witamin A, E, C i D.
Tiamina pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i serca, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Witamina A pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych, w utrzymaniu prawidłowego widzenia, w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a także pomaga zachować zdrową skórę. Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu żelaza.
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Moringa – drzewo długowieczności:
- dostarcza energii,*
- stabilizuje poziom cukru we krwi,*
- odżywia mózg i ciało,*
- poprawia metabolizm i trawienie,*
- zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.*
Moringa zaliczana jest do grupy produktów “Green superfoods” – wspomagających zdrowie i dobre samopoczucie.
Zielone super-pożywienie zwane “Green superfoods” jest “super” ponieważ przewyższa inne zielone warzywa i całą żywność bogactwem składników odżywczych i ich działaniem. Są one kompletną dawką tysięcy elementów odżywczych. Zawierają wysokie stężenia żywego chlorofilu, bioaktywnych enzymów, wysokiej jakości białka, wielu witamin i minerałów. Składniki odżywcze zawarte w green superfoods są całkowicie przyswajalne przez ludzki organizm w ciągu 20 minut. Z tego powodu są one pożywieniem dostarczającym “szybkiej energii”.*
Zastosowanie: uzupełnienie diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 2 – 6 kapsułek.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Stosować kilka tygodni dla osiągnięcia pożądanego efektu poprawy samopoczucia i zdrowia.
Stosowanie naturalnych preparatów ziołowych daje stopniowy, ale długotrwały efekt.
W Aurospirul tworzymy biznes zaangażowany społecznie i myślimy w kategoriach Fair Trade.
Fair Trade jest gwarancją uczciwego wynagradzania, równouprawnienia kobiet i mężczyzn, braku pracy dzieci, odpowiedniej opieki socjalnej oraz rozwoju lokalnej społeczności.
Farma usytuowana jest w Auroville – międzynarodowym mieście w płd. Indiach. Od 1997 r. hodujemy tutaj wysokiej jakości spirulinę crunchy znaną w całej Azji i Australii.
Od kilku lat konfekcjonujemy najwyższej jakości zioła cenione w ajurwedzie z uwagi na swe dobroczynne właściwości.
Ajurweda, w wolnym tłumaczeniu “Nauka o Życiu”, jest najstarszym, jednolitym systemem lekarskim zajmującym się zasadami zdrowego trybu życia. Jej uniwersalne i ponadczasowe zasady są źródłem wszystkich tradycji medycyny naturalnej. Ajurweda postrzega człowieka holistycznie jako wzajemnie połączony kompleks ciała, ducha, myśli i stylu życia. Jej celem jest praktyczna i prosta forma leczenia, która ma pomóc w głębszym zrozumieniu przyczyn mających wpływ na nasze zdrowie.
Moringa Aurospirul posiada certyfikat Organic nadawany przez Aditi Organic Certifications Pvt. Ltd, nr akredytacji NPOP/NAB/0017.